miercuri, 6 februarie 2008

mutemath - sau ce inseamna sa canti cu stil

Salutare.

Sunt convins ca multi dintre voi ati auzi de trupa Mutemath. Aceasta canta rock alternativ dar sunt foarte generosi atunci cand vine vorba despre elemente ce tin de muzica electronica sau new wave. Baietii sunt originari din New Orleans, Louisiana si s-au format ca trupa in 2003. In componenta trupei ii gasim pe Paul Meany (voce, clape, rhodes, keytar si keyboards - talentat nu?), Darren King (tobe, percutie - tipu' bate pe tot ce apuca si o face bine), Greg Hill (chitara si voce aditionala) si nu in cele din urma Roy Mitchell Cardenas (chitara bass - uneori si percutie). Dintre cele mai poulare piese ale lor, amintesc aici Control, Ok, Reset (de pe albumul RESET EP) Typical, Chaos si celebrul hit You are mine (de pe albumul Mutemath).
De ce am ales sa vorbesc putin despre ei? In primul rand pentru ca eu cred ca sunt cu adevarat talentati si cand spun talentati chiar cred asta. Adica, i-am vazut cantand in concerte cu sute, poate mii de spectatori dar si in biblioteci unde ii admirau vreo 15-20 de fani iar baietii o faceau cu stil, pasiune si plin de energie - dar nu de la redbull :p . Nu mai vorbesc de sound-ul incredibil, care poate fi considerat cel putin avangardist. Ce mai, oamenii pricep ca pentru a avea succes trebuie sa lucrezi mult, mult unde transpiratia reprezinta doar incalzirea si, dupa cum spunea basarul Cardenas, ei urmaresc sa sune tot timpul bine.
In al doilea rand, citindu-le versurile realizez importanta pe care trupa o acorda mesajului. Vrea sa ma intelegeti - detest cantecele cu mesaj subtire sau penibil de genul "Te-am vazut,mi-ai placut, ce ramane de facut?" Cred ca aceste cantece nu atrag doar dispretul ascultatorului normal, ci si coboara mult media calitatii mesajului muzical, in general. Mutemath scrie din inima, din ceea ce crede trupa despre lume, despre dragoste, sperante, indoieli etc. Inchei prin a reda o strofa din piesa You are mine, tocmai pentru a intelege, de exemplu, modul in care este suprins bine de tot "defectul general al omenirii" - dorinta de a poseda: "Everyone has their obsession / Consuming thoughts, consuming time / They hold high their prized possesio / That defines the meaning of their life.

Un comentariu:

Unknown spunea...

mutemath...imi place de ei...ca au 10 spectatori sau 10.000 ei tot au aceeasi pasiune si aceeasi creativitate....inteligenti baietii si originali...si pe deasupra si pocaiti in industria asta grea...adica muzica!